Σελίδες

about

Paremvasi design blog
 Το Paremvasi design blog ‘παρεμβαίνει’ στον Ελληνικό διαδικτυακό χώρο με σκοπό να προσφέρει ενημέρωση, ιδέες και συμβουλές σε θέματα που αφορούν το design σε κάθε του μορφή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ design
 Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ design είναι ένα τεχνικό-κατασκευαστικό γραφείο με κύριες ασχολίες τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων κι αντικειμένων, τη διακόσμηση και την κατασκευή.
 Πίσω απ’ την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ design βρίσκεται μια ολοκληρωμένη ομάδα που αποτελείται από Τεχνικό Διακόσμησης, Πολιτικό Μηχανικό, Μηχανολόγο Μηχανικό κι Εργολάβο. Η ομάδα αυτή λοιπόν, επιθυμεί να ‘παρέμβει’ για να προσφέρει λύσεις και προτάσεις από επαγγελματίες του είδους.

Κυριακή Κοφινά
 Θα μιλήσω άμεσα και σε πρώτο ενικό διότι είμαι αυτή που γράφει στο Paremvasi design blog και δεν μου βγαίνει διαφορετικά.
 Είμαι η Κυριακή Κοφινά λοιπόν και είμαι η διακοσμήτρια της ομάδας. Έχω μόλις λίγες μέρες που έγινα μέλος της μπλογκόσφαιρας μα αρκετό καιρό ως αναγνώστρια σ’ αυτήν. Η αλήθεια είναι πως από καιρό ‘ζύμωνα’ την ιδέα δημιουργίας blog στο μυαλό μου όμως θεωρούσα πως δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή. Προηγήθηκαν άλλα πράγματα, όπως η ζωγραφική και η συμμετοχή μου σε εκθέσεις με πρώτη την έκθεση με τίτλο «Δοκίμασέ το» στα πλαίσια της 1ης Bienalle Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο «Ετεροτοπίες». Ακολούθησαν η έκθεση «Θεσσαλονίκη...στιγμές» και η έκθεση με τίτλο «Μαζί ταξιδεύουμε».
 Παράλληλα μ’ αυτά, είχα στο πρόγραμμα τη σχολή και πολλά ταξίδια. Τη σχολή την τελείωσα αριστούχα και με τέσσερις υποτροφίες. Η διακόσμηση είναι κάτι που λατρεύω άλλωστε. Όσον αφορά τα ταξίδια, έκανα αρκετά μα η γη είναι μεγάλη κι ο δρόμος μακρύς ακόμα.
 Δεν έχω αναφερθεί όμως μέχρι τώρα στο πάθος μου τις εκθέσεις και τις galleries τις οποίες δεν χορταίνω να επισκέπτομαι όποτε μου δοθεί η ευκαιρία. Το ίδιο πάθος ήταν που με έσπρωξε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τι να πρωτοπώ γι’ αυτόν το θεσμό και για τις εμπειρίες που αποκόμισα! Για τις στιγμές που έζησα και τον απίστευτα ενδιαφέρων κόσμο που γνώρισα! Κύριες δραστηριότητες και αρμοδιότητές μου ήταν η προετοιμασία και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Στήσιμο εκθέσεων με λίγα λόγια κι εγώ ήμουν στον παράδεισο για τρία χρόνια. Τόσο έμεινα στο Φεστιβάλ και μέσα σ’ αυτά τα χρόνια είχα τη μεγάλη τιμή να στήσω εκθέσεις διάσημων καλλιτεχνών –όπως ο William Klein, ο Guillermo Del Toro, ο Werner Herzog, και πολλοί-πολλοί άλλοι- και να γνωρίσω πολλούς απ’ αυτούς προσωπικά.
 Ο κύκλος των Φεστιβάλ έκλεισε όταν ήρθε η ιδέα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ design. Στήθηκε το γραφείο και ξεκίνησαν τα σχέδια οι διακοσμήσεις, οι επιβλέψεις, οι κατασκευές. Έτσι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος γεμάτος δουλειές. Δουλειές που έπρεπε να μοιραστώ. Και πως θα τις μοιραζόμουν; Μα φυσικά δημιουργώντας ένα blog. Μπήκε λοιπόν στο πλάνο και το blog και να ’μαι τώρα εδώ για γλυκές παρεμβάσεις και όχι μόνο!