Σελίδες

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Διακόσμηση ζαχαροπλαστείου.

Σήμερα έχω σκοπό να σε γλυκάνω με την διακόσμηση ενός ζαχαροπλαστείου τον σχεδιασμό του οποίου είχα αναλάβει τη χρονιά που μας πέρασε.
Βέβαια αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου. Αρχικά για σήμερα ήθελα να ενημερώσω τον φάκελο ‘projects’. Θέλει όμως αρκετή δουλειά να ανεβάσω όλα τα έργα μονομιάς κι έτσι αποφάσισα να το κάνω σιγά- σιγά παρουσιάζοντάς τα και στην ‘αρχική σελίδα’. Καλύτερα έτσι! Κι εγώ δεν θα στερεύω από θέματα κι εσένα θα κρατάω σε ενδιαφέρον. Αλλά ας περάσω στο ζαχαροπλαστείο.
 Ένα μικρό, ζεστό ζαχαροπλαστείο με πολλά ζαχαρωτά ονειρευόταν η πελάτισσά μου που να διέθετε και καφεδάκι. Μέτρησα λοιπόν το χώρο, τον αποτύπωσα κι άρχισα τη μελέτη και το ψάξιμο. Στο μυαλό μου η κεντρική ιδέα υπήρχε. Ήδη το είχα δει με ολόλευκα vintage έπιπλα, floral υφάσματα και ταπετσαρίες, και με χρώματα ζαχαρωτών φυσικά. Ο χώρος όπως θα διακρίνεις στα φωτορεαλιστικά σχέδια ήταν αρκετά μακρόστενος. Οι τουαλέτες βρίσκονταν λίγο πιο πίσω απ’ τη μέση της δεξιάς πλευράς του καταστήματος και είχα εντολή να μην μεταφερθούν.
 Με αυτά ως πρώτα δεδομένα ‘χώρισα’ την κάτοψή μου σε επτά κατηγορίες: 1.κουζινάκι με λάντζα, 2.χώρος παραγωγής και σερβιρίσματος καφέ, 3.πάγκος συσκευασίας μαζί με ταμείο και ψυγείο βιτρίνα, 4. WC, 5.ράφια προϊόντων, 6.τραπεζάκια πελατών, 7.βιτρίνα. Σαφώς την κουζίνα- λάντζα την τοποθέτησα στο πίσω μέρος του καταστήματος κλείνοντάς την στο σημείο όπου τελείωναν οι τουαλέτες. Μπροστά απ’ αυτήν ‘κούμπωσα’ ένα μικρό μπαράκι για την παραγωγή καφέ. Κάπου στη μέση της αριστερής πλευράς του καταστήματος έβαλα τον πάγκο συσκευασίας με το ταμείο και το ψυγείο βιτρίνα. Την απέναντι πλευρά την άφησα ανάλαφρη τοποθετώντας μόνο ένα τραπεζάκι. (εδώ πρέπει να σου πω πως σε στενόμακρους χώρους δεν τοποθετούμε βαριά- ψιλά αντικείμενα αντικριστά και στους δυο μεγάλους τοίχους διότι τον κάνουμε να φαίνεται ακόμα μακρύτερος) Στο μπροστινό μέρος έβαλα δύο ακόμα καθιστικά και στην απέναντι μεριά δύο ραφιέρες με ένα μπουντουάρ στη μέση. Ακριβώς δεξιά της εισόδου μπήκε μια μικρή, ξύλινη βιτρινούλα για γλυκίσματα. Ξέχασα όμως ν’ αναφέρω το παταράκι που προϋπήρχε κι αυτό. Έκλεισα λοιπόν και το πατάρι με γυψοσανίδα κάνοντάς του και μια εσοχή για να δημιουργήσω με αυτόν το τρόπο μια ακόμα βιτρίνα. Στην εσοχή αυτή κρέμασα πολλά τεράστια γλυφιτζούρια  με χρωματιστές κορδέλες. Όσον αφορά τους τοίχους, όπως σου τα είπα στην αρχή. Floral ταπετσαρίες μέσα σε γύψινες κορνίζες και pastel χρώματα ζαχαρωτών. Τέλος, στο ολόλευκο των vintage επίπλων πρόσθεσα και λίγο ροζ και πράσινο για να ‘σπάσει’. Δές το..
Η έμπνευση για το μικρό ζαχαροπλαστείο ήρθε βλέποντας τρία πανέμορφα μαγαζιά:

Το THE CANDY STORE που βρίσκεται στην Οττάβα...
Το miette που βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο...


Και το Deweys που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη


3 σχόλια:

  1. etsi moy erxetai na to fav.moiaei me koyfeto fystikh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @nika η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα και το ξέρεις.
    @Marianna χαίρομαι πολύ που σ'αρεσε. Καλως ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή